Sold outNew
cat-resources

Combat Application Tourniquet™ (CAT™), urgentna preveza za hude krvavitve – orange

45,38 

Combat Application Tourniquet™ – CAT™ je majhna, lahka urgentna preveza, ki omogoča enoročno uporabo (samonamestitev) in zaustavi arterialno krvavitev na ekstremitetah. Prepusten za rentgenske žarke. Oranžne barve.

 

 

 

Ni na zalogi

Opis

Combat Application Tourniquet™ (C-A-T™) je majhna lahka podveza, ki omogoča enoročno uporabo in zaustavi arterialno krvavitev na ekstremitetah. C-A-T™ uporablja trak Omni-Tape™, ki se prilega različnim velikostim ekstremitet ter enoročni zategovalni sistem. Zategovalni sistem uporablja prosto se gibajoči vgrajeni trak, ki omogoča popolno stiskanje celotne površine podveze. Zategovalni sistem z eno roko fiksiramo v položaj s sponko. C-A-T™ ravno tako vsebuje Velcro™, sponko zategovalnega sistema, za preprečevanje razrahljanja zategovalnega sistema med transportom. Preveza ne vsebuje kovinskih delov.

Tehnične specifikacije
– teža: 76 g
– dimenzije: 6 x 4 x 15 cm
– barva: oranžna

Katalog

Video

Navodilo za uporabo

A – Poškodovano ekstremiteto vstavite skozi obroč Omni-TapeTM traku.

B – Potegnite prosti konec Omni-TapeTM, da se tesno prilega in ga prilepite nazaj. Traku ne lepite čez zategovalni sistem

C – Vrtite zategovalni sistem v smeri urinega kazalca toliko časa, da krvavitev ustavi.

D – Zataknite ročko zategovalnega sistema v zatič. Za dodatno varnost pred transportom poškodovanca vedno zavarujte s sponko in s trakom. Pri manjših okončinah ravno tako poleg ročke zavarujte tudi trak zategovalnega sistema.

E – Pri uporabi na manjših udih še enkrat ovijte trak Omni-Tape okrog ekstremitete in zatiča.

F – Primite sponko sistema za zategovanje in čeznjo tesno zategnite Velcro trak.